For nybegynneren ser hestetipp ut til å være en enkel oppgave å plassere innsatser på hestene som mest sannsynlig vil vinne et løp. Men det er mye mer enn det som det er minst tre metoder for racing for deg å velge mellom når du gjør hesteveddeløp spill.

Enten du er ny på å satse på hesteveddeløp eller ikke, håper jeg at du vil finne denne artikkelen nyttig som det forklarer tre forskjellige kanaler for spill på hesteveddeløp. Noe ble feil, og vi vet ikke riktig hva som skjedde.

Det vil også hjelpe deg å forstå hvilken måte som er mer hensiktsmessig for måten du ønsker å satse på, fordi forskjellige mennesker foretrekker forskjellige metoder. Kanskje du håper å tolke en hesteveddeløp tipser mer effektivt eller kanskje du bare ønsker å forstå det grunnleggende. Uansett hva du er, vil følgende gi deg en jording i hva du skal se etter.

Spill på Hesteveddeløp 101

De tre forskjellige måtene å satse på hesteveddeløp som vi skal se på er standard eller tradisjonell spill, spread betting og Tote-spill som oftere omtales som spill på Tote.

Jeg bør også nevne at nylig har matchet betting også steget i popularitet, men dette er kanskje ikke så vanlig som de tre andre, og at jeg vil dekke det i en egen artikkel.

Jeg vil råde at hvis du spesielt er nybegynner, at du ikke forsøker matchet spill med mindre du har en solid forståelse av standard former for spill på hesteveddeløp, ellers vil du bare bli forvirret og potensielt tape penger.

Standard spill forklart

Så den første formen for tipping som vi vil se på er standard spill. Dette er fortsatt den mest populære måten å satse på hesteveddeløp og den som de fleste har en tendens til å bruke når de begynner å satse. Det er faktisk fortsatt slik jeg fortsetter å satse i dag.

Enkelt sagt, når du plasserer et standardspill, enten det er et spill å vinne (hvor hesten må vinne løpet for at du skal vinne innsatsen din), eller en hver vei innsats (hvor hesten kan fullføre på de første tre eller fire stedene), legger bookmakeren ut sine odds for hver hest og disse er satt i stein, det vil si at de ikke kan forhandles. Oddsen svinger og endres avhengig av hvor mye penger som plasseres på de enkelte hestene, men prisene bestemmes alltid av bookmakeren.

For å plassere et spill på denne måten, velger du bare hesten din, se om oddsene appellerer til deg, og hvis de gjør det, plasserer du innsatsen din. Når du har plassert denne typen innsats, som en punter du vet nøyaktig hva du kommer til å vinne (eller tape) helt fra starten, og så de fleste er komfortable med denne typen innsats siden du kan administrere pengene dine mer effektivt, og dette er så veldig viktig som en punter.

Hvorfor er Spread Betting annerledes?

Spread betting har blitt mer populært i hesteveddeløp de siste årene, selv om det begynte å være mer populært i idretter som amerikansk fotball, rugby og cricket; sport der det potensielt er stor fleksibilitet i seiersmarginen. Det er også en populær metode for å satse for de som handler finansmarkedene.

Å bruke denne typen spill for hesteveddeløp er definitivt ikke for nybegynneren, heller ikke svakhjertet, da det generelt er mulighet for at du ikke vet hvor mye du står for å tape hvis du er uheldig nok til å gjøre det.

For å forklare dette så konsist som mulig, sprer du spill på hesteveddeløp tar enten jockeyindeksen, vinneravstanden eller avstanden til steder mellom individuelle hester, og innebærer derfor en god del gjetning på marginen, kjent som “spredningen” mellom dem.

Det kan være en svært lukrativ måte å satse på hesteveddeløp, men problemet som jeg har med spread betting er at du aldri er helt sikker på nøyaktig hvor mye du står for å tape, og så kan raskt kjøre deg inn i massiv gjeld uten å innse det hvis du ikke er forsiktig.

Det er også en veldig teknisk måte å satse på hesteveddeløp og som jeg allerede har nevnt, anbefaler jeg ikke dette hvis du er en nybegynner. Faktisk underholder jeg ikke spredningsspill i det hele tatt jeg må innrømme, det er bare ikke for meg.

Spill på tote

Å satse på Tote, eller Tote-spill, er en relativt sikker måte å satse på hesteveddeløp, da det er lave minimumsinnsatser og tapene dine kan kontrolleres.

I Tote-spill samles alle pengene fra innsatsene plassert på individuelle løp inn i det som kalles en “pool”. Etter at kostnadsfradraget til bookmakeren (The Tote) er trukket fra, deles den gjenværende pengemengden ut blant det totale antallet vinnere for den aktuelle hesten.